Összegyűjtöttem azokat a mapokat ebbe a posztba, amikkel régen sokat játszottunk többek között Ch!merán is, de akad közöttük olyan is, amelyek nem szerepeltek a játékszerveren, más helyekről ismertem meg ezeket, ennek ellenére mégis óriási játékélményt nyújtottak/nyújtanak.

Kelly's Heroes (egyelőre csak TDM, letöltés innen):

A Kelly hősei című nagyszerű háborús alkotás egyik helyszínét dolgozták bele ebbe a mapba. Remek pálya, sok-sok bejárható épülettel, kidolgozott részletekkel, valósághű méretekkel. Egy jó kis lövöldözős menethez pedig még csak szaladni sem kell sokat, mivel a pálya kisméretű, így ne is számítsunk unalmas mászkálásra, vagy lehorgonyzó, egy helyben álldogáló játékosokra. Headquarterst nem sikerült beállítanom sajnos, pedig úgy rémlik, mintha korábban lehetett volna rádiózgatni rajta. Egy biztos, hogy Team Deathmatch módban elindul, így jelenleg e játéktípusban üzemel.

Nuenen (HQ, letöltés innen):

Nuenen igen közkedvelt map, egy Eindhoven melletti falucskát modelleztek le, s népszerűségéről még annyit, hogy többek között COD2-ben és COD4-ben is játszható mapnak számít. A pálya hosszúkás, igazából csak hosszában kell egy kicsit többet rohanni, ha egyik végéből a másikba akarunk eljutni. Az épületek egy-két kivétellel bejárhatóak, a rádiós pozíciókat egész jó helyekre definiálták, amelyeket védeni és egyben támadni is nehéz feladat. Az eredetéről sajnos nem sok mindent tudtam kideríteni.

Mogadishu (HQ, letöltés innen):

Az olaszok által megszállt Szomáliába, Mogadishuba ugrunk egy kis kitérő címén. Szintén közkedvelt pályának tekinthető; amelyik szerveren használnak custom mapokat, ott biztos megtalálhatjuk, ráadásul HQ is játszható rajta. Maga a pálya nem nagy, eléggé nyílt, magasabb épületekből elég nagy területet be lehet látni. Külön érdekesség, hogy egy fegyverbolt is található rajta, amelyben az amerikai és német fegyverek mellett orosz és brit típusokat is magunkhoz ragadhatunk akkor is, ha olyan módolt szerveren játszunk, amelyen le vannak tiltva bizonyos fegyverek.

Arnhem (HQ, letöltés innen):

Aki látta Sean Connery főszereplésével A híd túl messze van című háborús filmdrámát, annak nagyon is ismerős lehet Arnhem pályája. Nagy területű, méretes mapról van szó, hatalmas kiterjedésű nyílt placcokkal, és épületekkel körülvett, zártabb részekkel. Jellegzetesség a fentebb említett háborús film egyik központi építménye, az Arnhem-híd. Több olyan épülettömb is helyet foglal, amelyekre felmászva távcsöves puskával lehet igazán szép eredményeket összekaszálni, de a híd tartószerkezeteinek tövében fekve is hatalmas terület belátható, és nem könnyű onnan kiszedni a játékosokat.

A pk3 fájlokat természetesen a ".../Call of Duty/main/" könyvtárba kell bemásolni a többi közé. Ha olyan módolt szerveren játszunk, amelyik külön könyvtárat hoz létre ezen belül, akkor oda dobáljuk be a fájlokat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pacák 2014.02.14. 18:18:13

A chimera és chimera clone éra elmúlása óta hiányzik az a társaság. Ismertük az összes mapot, azóta is abból a tudásból élek, amit ott szedtem össze. Még mindig bejön az a trükk, hogy eljátszom a béna madarat és szitává lövöm a gyanútlan pro-kat. :D
süti beállítások módosítása